Какво е Глава 11 и какво значи тази процедура?


Какво е Глава 11? Глава 11 се отнася до част от Закона за Банкрутите на Съединените Американски Щати, която дава възможност на дадена фирма да се преструктурира под наблюдението на съда, като продължава нормалните си ежедневни бизнес операции. Целта е да се излезе от Глава 11, като работещо бизнес предприятие, което е сигурно в дългосрочната си валидност. За бъде ясно Kodak не излиза от бизнеса. Kodak не се ликвидира.

 

Защо решихме да подадем молба за защита по Глава 11? Защо сега?

Kodak и някои от неговите подразделения в Съединените Щати, са подали тази молба за да подобрят своята ликвидност в САЩ и по света, да генерират приходи от не-стратегически интелектуални права, да се справят в голяма степен с наследени задължения и да позволят на Компанията да се фокусира върху своите най-ценни бизнес линии. Нашите подразделение извън Съединените Щати не са включени в тази процедура и ще продължават да работят както обикновенно.

 

Kodak претърпя големи трансформации в последните години, но има нужда от допълнително време и гъвкавост за да предприеме оставащите действия и да предвижи Компанията напред ставайки по конкурентно способно и устойчиво глобално предприятие

 

Как ще повлия процедурата на ежедневната работа на Kodak?

Ние влизаме под защитата на Глава 11 с финансиране от $950 милиона, достатъчна ликвидност за да сме сигурни, че всички посредници, доставчици и други бизнес партньори ще получат своите плащания за всички продукти и услуги, които ще ни дадат докато се движим напред.

 

Какво ще се случи с междунардните операции на Kodak? Те включени ли са в процедурата?

Подразделенията на Kodak, които са извън САЩ не са включени в процедурата и ще продължат да работят по обичайният начин. Казано по друг начин реорганизацията на Kodak няма да окаже ефект въргу посредниците и доставчиците на международните операции на Kodak. Като резултат, нашето очакване е, че днешните действия няма да окажат резултат върху търговските взаимоотношения с операциите на Kodak, базирани извън САЩ.

 

Какво значи реорганизация под защитата на Глава 11? Как се различава от Глава 7?

Глава 11 от Закона за Банкрутите на САЩ, позволява на компаниите да се преструктурират с помощта на кредитен комитет, продължавайки своята нормална работа. Компаниите, които искат процедура по Глава 11 имат за цел да излезнат от тази процедура по-силни и по-ефективни. Различен е случая на компании, които искат процедура по Глава 7 от Закона за Банкрутите, които са остановили, че не могат да реструктурират своите задължения по начин, който ще им позволи да продължат да работят, и вместо това са решили да ликвидират своите активи и да излезнат от бизнеса. За д бъде ясно Kodak не излиза от бизнеса. Kodak не се ликвидира.

 

Какво става от тук нататък?

Работейки по обичайният начин, Kodak ще работи с всички заинтересовани страни за да стане по-ефективна от гледна точка на своите разходи. В края на този процес, Съдът ще бъде помолен да одобри финален план за преструктуриране, който ще позволи на Kodak да излезе от процедурата по Глава 11, като реструктурирана компания.

 

Колко време ще отнеме преструктурирането по Глава 11?

Очакваме да завършим преструктурирането си в САЩ през 2013 година.

 

Кои са някои от компаниите, които са минали през процедура по Глава 11 и са излезнали като печеливши и устойчиви предприятия?

Компании, които са завършили успешно този процес са General Motors, Chrysler, Delta Air Lines, Toys R Us и Macy’s

 

Какви са наследените разходи, за които се говори в това изявление?

Това са задължения, които включват но не се ограничават със задължения по пенсионните фондове извън САЩ, текущи и дългосрочни задължения по Други След Работни Облаги (Other Post-Employment Benefit), и задължения свързани с опазването на околната среда.

 

Сега трябва да бъдем сигурни, че тези наследени задължения са с правилен размер и добре разпределени за компания от размера на Kodak, за да можем да поддържаме конкурентна структура.

 

Къде мога да получа повече информация ако имам допълнителни въпроси?

Допълнителна информация може да бъде намерена на посветения на реорганизацията на Kodak

Leave a comment